Nieuws

Mysterieuze vondst in boterham: 13 millimeter lange tand

Een opmerkelijke vondst in de boterham van de Amsterdamse Marie Louise Schipper: een tand van 13 millimeter lang. Marie Louise zit barstensvol vragen en wil de herkomst tot in detail uitzoeken.


Lees het hele artikel op: Ad.nl
Publicatiedatum: 19-10-2018


6 dingen waar je volgens je tandarts direct mee moet stoppen

Niet te veel cola, twee keer per dag poetsen en natuurlijk lekker flossen, je kunt wel een beetje raden wat je tandarts fijn vindt, maar er zijn meer dingen waar je op moet letten vindt de monddokter. We noemen er zes.


Lees het hele artikel op: Welingelichtekringen.nl
Publicatiedatum: 11-10-2018


Sporters opgelet: vergeet je tanden niet

Wie denkt dat alle topsporters in topconditie zijn, heeft het mis. Meer dan de helft kampt met serieuze mondproblemen, waardoor ze misschien net wat minder goed presteren. Hoe zit dat met de gewone huis-tuin-en-keukensporters? Kunnen zij ook meer uit zichzelf halen als ze beter voor hun gebit en tandvlees zorgen?


Lees het hele artikel op: Gezondnu.nl
Publicatiedatum: 27-09-2018


Kun je gaatjes krijgen door andermans tandenborstel?

Je deelt lief en leed met je partner, wisselt bacteriën uit tijdens het zoenen en hebt ook weleens je tanden gepoetst met zijn tandenborstel. Klinkt onschuldig, maar is dat wel zo? Kun je gaatjes krijgen door te poetsen met andermans tandenborstel?


Lees het hele artikel op: Gezondnu.nl
Publicatiedatum: 19-09-2018


Vergevorderde tandvleesontsteking. Wat is Parodontitis?

Parodontitis is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. Zo’n tandvleesontsteking heet gingivitis. Deze ontsteking kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Dit kan uiteindelijk leiden tot parodontitis.


Lees het hele artikel op: Gezondheidenco.nl
Publicatiedatum: 14-09-2018


Stop op verkoop energiedrankjes aan kinderen

De Britse overheid heeft publiekelijk om advies gevraagd rondom de plannen om de verkoop van energiedrankjes aan kinderen te verbieden. Hierbij wordt met name de vraag gesteld of het verbod moet worden ingesteld voor kinderen onder de 16 of 18 jaar oud.


Lees het hele artikel op: Dentalinfo.nl
Publicatiedatum: 12-09-2018